Leipominen jatkui pääsiäisen vieton merkeissä heti lauantaina uudelleen. Tällöin uunissa valmistui Suklaa-ananaskakku. Kuten pitkänperjantain leivonnaisen tapaan oli tämäkin ensimmäistä kertaa testaus ja maistelu vuorossa.

Suklaa-ananaskakku
(ohje Leivontaherkut -korteista)

n. 400g ananasmurskaa
250g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
5 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1½ dl kaakaojauhetta
1 dl maitoa
200g mantelimassaa

Pinnalle
tomusokeria

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 2 litran vuoka. Valuta ananasmurska. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa neljä kananmunaa vaahtoon yksitellen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja kääntele seos vaahtoon. Lisää joukkoon maito.

Raasta mantelimassa ja sekoita yksi kananmuna ja ananasmurska mantelimassaan. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle ananasseos. Kaada loppu taikina ananasseoksen päälle. Paista kakkua uunin keskiossassa 1 tunti. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Säilytä kakkua jääkaapissa. Siivilöi palojen päälle hieman tomusokeria ennen tarjoilua.

Mantelimassa/ananas täyte oli maukas ja erilainen makuyhdistelmä suklaapohjan kanssa. Ja näin pääsiäisen aikaan on lupa herkutella.