Tänään kokeilin leipoa elämäni ensimmäistä kertaa suklaakakkua. On aina jotenkin jännittävää ryhtyä kokeilemaan uutta, nähdäkseen onnistuuko lopputulos. Sisko perheineen poikkesi juhlistamaan ikäni karttumista. Toinen siskoni perheensä kanssa kun oli sitä jo viikonloppuna kanssani juhlistamassa. Vaikka eipä sitä tällä iällä enää niin merkkipäiväänsä paljon juhli. On parempi jättää juhliminen pikkuväelle, ne kun osaavat nauttia ja arvostaa sitä kohokohtaa enemmän.

Takaisin suklaakakkuun, johon ohjeen löysin Leivontaherkut -kansiosta. 

Ranskalainen suklaakakku

175g voita tai margariinia
175g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kananmunaa
n. 1½ dl vehnäjauhoja

Suklaakuorrute: 
150g sulatettua suklaata

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa ja ota kattila liedeltä. Paloittele suklaa. Anna suklaapalojen sulaa lämpimään rasvaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää suklaarasvaan sokeri ja keltuaiset. Vatkaa jokainen keltuainen seokseen huolellisesti. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinaan varovasti. 

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 22 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa ritilällä noin 30 minuuttia. Kakku jää sisältä hieman tahmeaksi. Irrota vuoan reunat ja anna kakun jäähtyä.

Kuorruta halutessasi kakku suklaalla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja levitä suklaa kakun päälle. Voit vielä tarjoilla kakun kanelijogurtin kera.

Kanelijogurtti
200g ranskankermaa
200g kreikkalaista jogurttia (tai Bulgarian jogurttia)
1/4 tl kanelia
2 rkl hunajaa, mieluiten kreikkalaista

Sekoita kanelijogurtin ainekset kulhossa, peitä kelmulla ja pane jääkaappiin viilentymään. Tarjoa suklaakakun tai muiden vastaavien kakkujen lisänä.  

Suklaakakku oli sanalla sanoen tuo paheellinen nautinto ja kanelijogurtti (kuvassa kakun vieressä, mikäli sitä lainkaan huonosta kuvan laadusta huomaa) oli mukava makeutta tasaava lisä kakulle.