Tänään veljeni vietti 20-vuotispäiväänsä ja sain tehtäväkseni leipoa hänelle kakun, siskon perheen tullessa syntymäpäiville. Aamulla kävimme ensin lahjaostoksilla ja kakun tekoon ei täten paljon aikaa jäänyt. Ei kun miettimään nopeasti valmistuvaa vaihtoehtoa täytekakulle. Kakkupohjan tekoon suurin osa ajasta olisi vierähtänyt, joten päätin kokeilla helppoa ja nopeaa kääretorttupohjaa kakkupohjan sijaan, joita olen muissa blogeissa nähnyt käytettävän. Täytteeseen käytin kaapista löytynyttä mascarpone-juustoa ja yllätys yllätys taasen myös puolukoita.
Pohja (2 kpl):
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250g mascarpone-juustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
puolukoita
Kostutus:
maidolla
Kuorrutus:
n. ½ dl kaakaonmakuista tomusokeria + vettä
n. 1dl mansikanmakuista tomusokeria + vettä
n. 2dl tomusokeria + sitruunamehua
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe toisessa astiassa. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa noin 5 minuuttia. Kumoa torttupohja leivinpaperille jäähtymään.
Vatkaa täytteen ainekset keskenään sekaisin. Kokoa torttupohjista kakkupohja (kahdesta tortusta saa kaksi pyöreää kakkulevyä ja yhden levyn voi koota ylijääneistä paloista). Kostuta kakkulevy maidolla, levitä täytettä ja puolukoita levylle. Toista sama myös seuraavalla kerrokselle. Anna kakun maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen. Ennen tarjoilua valmista kuorrutukset ja levitä kakun päälle haluamallasi kuvioinnilla.
Tässä vielä tarkemmin kuvaa kakun täytteestä (vaikka kuva ei kovin tarkka olekaan).
Täyte oli mielestäni oikein maistuva ja kääretorttu kakkupohjana toimii hyvin. Varsinkin näin, kun kakku täytyy saada nopeasti loihdittua valmiiksi.
Onnittelut 20-vuotiaalle veljelleni!
Kommentit