Tänään eräs tuttuni pääsi ripille ja kävin tätä hänen saavutustaan juhlimassa. Tarjoiluista tuli nautittua ja nyt on maha täynnä. Kovin hyvillä fiiliksillä en kyllä kotiin näistä juhlista palannut, sillä tarjoilijana toiminut nainen kaatoi päälleni kahvia. Eikä siinä vielä kaikki, sillä näitä juhlia varten olin pukeutunut valkoiseen mekkoon ja siinäkös kahvitahrat hyvin loistivat. Vaikka itse en näitä tahroja kyllä nähnyt selän puolella kun olivat. Eipä tämä mekkoni tahrija pahemmin edes osoittanut pahoittelujaan. Jos itse olisin jonkun mekon sotkenut en tiedä olisinko kehdannut enää naamaani näyttää.

Kotiin tulin apein mielin ja mekon päältäni saatuani huomasin itsekin nuo tahrat niitä oli kolme noin kahden sormenpään kokoista. Koko juhlissa olo ajan olin saanut sen käsityksen, että mekossani on vain jokin yksi hyvin pieni tahra. Mutta monta huomattavaa tahraa! Siinä sitten manasin koko mekkoni sotkeneen henkilön ja eikun pyykkäämään.

Kiukkuni ei ole edelleenkään laantunut enkä tiedä liekö tuo hevillä laantuvan. Nyt vielä nolottaa, että olen kulkenut juhlissa epäsiistinä, vaikka itse en syypää siihen ole. Uskaltaako tässä enää valkoisiin pukeutuakaan saati sitten laittautua lainkaan mihinkään juhliin, jos näitä epäystävällisiä mekon sotkijoita löytyy vielä enemmänkin.