Jokin aika sitten löysin Yhteishyvän ruokamaailman sivuilta sattumalta perunarieskojen ohjeen, joka täytyi ottaa heti talteen. Hyvältä kun kuulosti ja näytti. Viikonloppuna teimme päivälliseksi perunamuusia sen verran, että sitä jäisi myös yli perunarieskojen tekoa varten. Eilen ryhdyin sitten kokeilemaan ensi kertaa perunarieskojen valmistusta. Tosin ohjetta hieman muokaten, koska kaapissamme ei ollut ohjeessa mainittuja ohrajauhoja, joten korvasin ne grahamjauhoilla. Alla kuva aikaansaamistani maistuvista rieskoista.

Perunarieskat

2032124.jpg

Vaikka rieskat maistuivat hyviltä pienen muutoksenkin vuoksi, niin jäin silti miettimään, miltä rieskat maistuisivat ohjeen mukaan tehtyinä. Tänään töistä tullessani poikkesin kaupan kautta hakemassa ohrajauhoja ja iltasella oli jälleen ohjelmassa perunarieskojen valmistusta.

2035705.jpg

Kuten huomaatte on rieskojen värissä eroa ja niin oli myöskin maussa hiukan eroa. Molemmat menivät kaupaksi, mutta näitä ohjeen mukaan tehtyjä rieskoja kehuttiin paremmiksi. Täytyy myöntää, että itsekin pidin enemmän ohjeen mukaisista rieskoista. No makuasiahan se on, mistä kukin tykkää ja niistähän ei voi kiistellä.