Päivällistä miettiessäni, hedelmäkorissa olevat appelsiinit pistivät silmääni ja sain ajatuksen valmistaa niistä maukkaan jälkiruoan. Pääruokaa en vielä ollut kyllä keksinyt, mutta kyllähän jälkiruoka aina pääruoan voittaa. Sehän on se aterian päätöksen kohokohta. Jälkiruoan ohje löytyi äitini nuoruudessaan saamasta ruokaohjekortti -laatikosta. Tätä ihanan murean maukasta jälkiruokaa meillä on tullut tehtyä useamman kerran ja se vie aina kielen mennessään. Taivaallisen makuisen murupinnan alta paljastuu pehmeät appelsiininpalat.

Murupiirakka

2010787.jpg

Jälkiruoka-annos maidon kera nautittuna, päällä nokare appelsiinimarmeladia.
2010794.jpg 

Ainekset:
1 kg tuoreita tai ½ kg valmiiksi keitettyjä tai säilöttyjä hedelmiä
sokeria, hunajaa tai siirappia (maun mukaan)

Murupinta:
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
(vaniljasokeria)

Poista tuoreista hedelmistä siemenkodat, siemenet tms. sekä kuori hedelmät tarvittaessa. Leikkaa ne paloiksi tai lohkoiksi ja lado voideltuun vuokaan valitsemasi makeutusaineen kanssa. (Itse käytän makeutusaineina sokeria sekä siirappia). Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä hedelmät pehmeiksi 225 asteessa (n. 20-30 min).

Sekoita murupintaa varten sokeri ja jauhot ja nypi rasva niiden joukkoon sormin. (Tätä ihanaa murupintaa valmistan kaksinkertaisen annoksen) Peitä kypsät hedelmät murukerroksella. Paista jälkiruokaa vielä n. 10 min. Ellei pintaan tule tässä ajassa väriä, voit nostaa lämpötilan 250 asteeseen. Tarjoa jälkiruoka kerman maidon tai vaniljakastikkeen kanssa. 

Niin kyllä se pääruokakin sitten aikanaan saatiin päätettyä. Joten ei meillä vain pelkkää jälkiruokaa syöty.