Alkuviikosta kokeilin leipoa vaihteeksi jotain suolaista hyvää. Leivontakirjat läpi selattuani löysin suolaisten muffinien ohjeen. Jo jonkin aikaa on ollut mielessä, että näitä suolaisia muffinia olisi mukava kokeilla ja nyt siihen sitten tartuttiin. 

Kinkku-juustomuffinit (Leivontaherkut ohjekortit)

n. 8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl parmesaanijuustoa raastea (valion oltermanni juustoa)
1 dl oliiviöljyä (rypsiöljyä)
3½ dl maitoa
50g parmankinkkua (HK:n kinkkuleikkeleitä)
2 rkl tuoretta basilikaa (persiljaa)

Säädä uuni 250 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja puolet juustoraasteesta astiassa tai yleiskoneessa. Lisää joukkoon öljy ja maito ja sekoita nopeasti taikinaksi. Suikaloi kinkku, hienonna basilika ja sekoita ne taikinaan. Voitele muffinipelti ja jaa taikina pellin koloihin lusikoiden avulla. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista muffineja uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä hieman, ennenkuin irrotat ne pellin koloista.

Hieman koettelemuksia näitä tehdessä oli. Ohjetta kun ei tullut tarkkaan luettua siinä kiireessä, tulin laittaneeksi kaiken juustoraasteen taikinan joukkoon. Ja toiseksi taikinaa tehdessä alkoi taikina tuntui pian hyvin sitekähköltä, ja siinä vaiheessa olin jo varma muffinien epäonnistumisesta. Kun muffinit sitten olivat paistuneet ja pääsivät maisteltavaksi oli helpottavaa huomata sittenkin onnistuneensa. Itselleni tein juustoisen version jättämällä kinkun pois ja se makuversio toimi myös hyvin.