Sunnuntai vieraillemme leivoin tarjottavaksi Suosituimmat kotileivonnaiset -kirjasta löydetyn Marin mansikkatortun. Edellisenä päivänä markkinoilla käytyämme ostimme mansikoita ja nuo mansikat päätyivät tähän torttuun (ne, jotka olivat vielä jäljellä). Markkinoiden annista muutama kirsikka pääsi myös torttua koristamaan.

Marin mansikkatorttu

1248633882_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja
100g voita
1 dl sokeria
2 munaa
3/4 dl maitoa
1 dl kookoshiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte
1 dl kuohukermaa
½ prk (125g) maitorahkaa
1½ rkl sitruunamehua
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle
1 litra tuoreita mansikoita (sekä kirsikoita)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää maito vuorotellen kookoshiutaleiden ja vehnäjauho-leivinjauheseoksen kanssa. Levitä taikina voidellun (irtopohjaisen) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Vaahdota täytteen kerma. Lisää muut aineet kermavaahtoon. Irrota torttupohja vuoastaan ja levitä täyteseos jäähtyneelle pohjalle. Peitä pinta kokonaisilla tai puolikkailla mansikoilla. Oma versioni sai mansikoiden lisäksi pinnalle vielä tuoreita kirsikoitakin.

Hyvin näytti torttu maistuvan vieraillemme, kun vain pieni pala torttua jäi jäljelle. Itsekin pidin tortusta ja kookoshiutaleet antoivat torttuun mukavan makulisän.