Pyhänä saimme vieraita ja tarjoilupuoli ammotti tyhjyyttään. Pakkasesta löytyi pullapussi, mutta siinä kaikki. Näin laihaa tarjoilua ei viitsi pöytään laittaa, vaikka laihialainen olenkin. Siis ei muuta kuin leivontakirjat esiin ja ohjeita etsimään. Kaapista kun löytyi rahkaa, turvauduin helppoon ja nopeaan kääretorttuun. Silmäni osuivat myös kaapissa olleeseen omenamehuun, joten päätin kokeilla kostuttaa pohjan tuolla mehulla. Tortusta tuli maukas ja kostutus osoittautui onnistuneeksi kokeiluksi. Maistui myös veljelleni, joka ei lukeudu rahkan ystäviin.

Omena-kaneli-rahka -kääretorttu 

1487407.jpg

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
Omenamehulla

Täyte
2 prk Valion maustettua rahkaa omena-kaneli

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne siivilän läpi vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Levitä taikina pellille voidellun leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 7 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Kostuta pohja omenamehulla. Levitä maustettu rahka pohjalle. Kääri pohja rullaksi leivinpaperin avulla.

Kostutukseen voit käyttää myös muita mehuja ja täytteeseen muita valion maustettuja rahka -tuotteita.