Veljen syntymäpäiviä juhlittiin vielä sunnuntaina, kun hänen kumminsa tulivat vierailulle sekä tänään, kun sisko perheineen tuli syntymäpäiviä viettämään. Molempina päivinä valmistin saman täytekakun, joka on tehty kahden eri täytekakun ohjetta soveltaen. Ohjeet pohjaa ja kuorrutukseen Annie Bell:n Upeat kakut leivontakirjasta. Pohjan valmistin Ystävänpäivän vadelmaunelma -kakun ohjeella ja kuorrutteen Tangerilainen unelma -kakun ohjeella.    

1239381684_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuva sunnuntaisesta kakusta.

Pohja: (suluissa käyttämäni ainekset)
4 munaa, keltuaiset eroteltuna
175g ruskeaa kidesokeria (ruokokidesokeria)
250g mantelijauhetta (80g mantelijauhetta + n. 3 dl vehnäjauhoja)
    tämän päivän versiossa (1 dl maissijauhoja + 2 dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
appelsiinin raastettu kuori

Täyte:
2 banaania murskattuna
Blå Blandin Mango-Passion moussea

Kostutus:
maidolla (ensimmäisessä versiossa)
appelsiinin mehulla (toisessa versiossa)

Kuorrutus:
2 munanvalkuaista
180-200g tomusokeria, siivilöitynä
2 tl sitruunamehua

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele irtoreuna- tai kakkuvuoka (23cm). Vatkaa valkuaiset tilavassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto kahdessa erässä kevyesti nostellen keltuaisvaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja appelsiininraaste sekä vehnäjauhot mantelijauheeseen tai maissijauhoihin. Lisää kahdessa erässä sekoittaen munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin alatasossa noin 30-40 minuuttia eli kunnes kakun pinta on kullanruskea ja kypsyyttä kokeiltaessa tikku jää puhtaaksi. Irrota vuoasta ja anna pohjan jäähtyä.

Valmista mango-passion mousse pakkauksen ohjeen mukaan ja laita hetkeksi jääkappiin. Halkaise kakku ja kostuta jäähtynyt kakku joko maidolla tai appelsiininmehulla. Murskaa banaanit ja levitä seos kakun pohjalle. Levitä puolet moussesta murskan päälle ja nosta kakun kansi päälle. Levitä loppu moussesta kakun pinnalle ja laita kakku maustumaan jääkappiin kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa kuorrutusta varten valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikoittain edelleen tehokkaasti vatkaten, kunnes vaahto on tiivistä ja kiiltävää. Lisää lopuksi sitruunamehu, vatkaa vielä pari minuuttia. Levitä valkuaisvaahto kakun päälle ja nostele pinta lusikalla huipuiksi. Nosta viileään maustumaan ja kuorrutus kuivahtaa.

1239384374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuva tämänpäivän kakusta.

Täytekakusta tuli oikein maukas vaikka jouduinkin sitä soveltamaan aineiden puutteen vuoksi. Täytyi korvata puuttuneet aineet kaapista löytämillään sopivilla aineksilla. Onnistunut kakku taisi olla, kun useammat henkilöt ottivat vielä toisenkin palasen kakkua. Itse pidin kovasti, kun lukeudun vielä marengin ylempiin ystäviin.