Muutaman viikon leivontatauon jälkeen oli taas aika ottaa kipot ja kulhot esiin. Joulun aikana saimme aurajuustoa, joka päätyi tänään yhdeksi leivonnan ainesosakseni.

Muutama kuukausi sitten minuun iski jokin terveys intous, jonka johdosta innostuin lisäämään kuitupitoisia leseitä ruokavaliooni. Tuon lese paketin takaa löytyikin Homejuustopiirakan ohje, johon saamamme juuston päätin käyttää.

Homejuustopiirakka (Korpelan myllyn Vehnälese -paketista)



125g voita tai juoksevaa margariinia
2 dl vehnäleseitä
2 dl vehnäjauhoja
1 muna
½ dl maitoa
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl juustoraastetta
100-150g sinihomejuustoa (Valio Aura Gold)
2 munaa
2 dl maitoa
½ tl suolaa

Sulatettuun voihin lisätään muut aineet. Taikina saa olla löysää. Taikina levitetään voideltuun piirakkavuokaan. Täytteen aineet sekoitetaan ja levitetään piirakan päälle. Paistetaan 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.
Helppoa ja nopeaa!



Innostukseni myötä olen alkanut muutenkin valitsemaan terveellsiempiä, vähärasvaisempia ja sydänystävällisempiä tuotteita. Nyt jos koskaan on aika alata huolehtimaan omasta terveydestään, jota olen muutenkin kyllä eri tavoin pitänyt yllä.

Ennakkoluuloisena väkevän makuisen sinihomejuuston "ystävänä" piirakan maku hieman epäilytti minua, vaikka uunista tullut tuoksu oli makuhermoja huumaava. Muutaman lusikallisen maistettuani ennakkoluuloni sinihomejuustoa kohtaan vähenivät. Maku ei ollutkaan niin vahva kuin mitä olin pelännyt, vaan juuri oikeassa suhteessa. Nyt kun ennakkoluulot ovat poissa, niin ehkä tulen käyttämään sinihomejuustoa muulloinkin.