Sunnuntaipäivällä mietin, mitä voisin leipoa (veljeni valmistujaisjuhlista) jäljelle jääneistä unelmapikkuleivistä. Ne, kun olisi pakko saada käytettyä ennen joulupipareiden leipomista. Löysinkin lopulta hyvän ohjeen, kun olin ensin selannut leivontakirjani läpi. Yllätykseksemme saimme pian kuulla, että vieraita on tulossa. Siinäpä koitui mainio tilaisuus valmistaa tuo kakku, johon saisin käyttää loput pikkuleivät. Kakun valmistin kahta ohjetta yhdistellen. Viime postauksessa olleesta mustikkajuustokakun ohjeesta valmistin kakun pohjan ja täytteen tein Leivontaherkut -korteista löytyneen Täyteläisen suklaakakun ohjeen mukaan.  

Mutta kuten otsikossa kerrotaan huonon tuuleni jatkuneen. Ei siis tämä sunnuntai päiväkään sujunut loisteliaasti. Kakkua ryhdyin leipomaan vielä hyvillä mielin ja kaikki meni alussa hyvin. Mutta täytettä valmistaessa mielialani vaihtui negatiiviseen suuntaan. Ohjetta etsiessä olin ajatellut kaikkien tarvittavien aineiden löytyvän, mutta kuinkas ollakaan tomusokeria ei ollut kuin noin puolet tarvittavasta määrästä ja vaniljasokerikin näytti loppuneen. Siinä meinasi hermot jo täysin mennä, mutta onneksi löysin kaapista kaakaonmakuista tomusokeria, jolla korvasin puuttuneen tomusokerin määrän ja jätin kaakaojauheen tällöin kokonaan pois. Vaniljasokerin päätin korvata sokerilla. Eikä tässä vielä kaikki ongelmat. Täytteen levityskään ei sujunutkaan hvyin, koska pohja oli vielä hieman lämmin alkoi täyte sulamaan ja sen levittyminen oli vaikeaa. Vieraita tulossa ja täysi kiukku päällä, vaikka sitä yritinkin hillitä.

Joka tapauksessa sain kakun suht nopeasti kylmään ja tilanne tuli jotenkuten pelastettua. Jännittyneenä jäin odottamaan millainen kakusta tulisi ja tällainen oli lopputulos.  2114244.jpg

2114221.jpg

Pohja:
n. 250g unelmapikkuleipiä
100g voita tai margariinia

Täyte:
100g voita tai margariinia
1½ dl tomusokeria (n. 2dl tomusokeria + kaakaonmakuista tomusokeria)
½ rkl vaniljasokeria (½ rkl sokeria)
1 rkl kaakaojauhetta (korvasin kaakaonmakuisella tomusokerilla, kts. yllä)

Säädä uuni 200 asteeseen. Murenna keksit yleiskoneessa tai pane ne muovipussiin ja murenna kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele seos piirakkavuokaan (halkaisija n. 24cm). Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Täyte: Vaahdota rasva, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun vetäytyä pakastimessa noin 30 minuuttia. 

Ongelmien jälkeen olin yllättynyt, että kakusta tuli loppujen lopuksi hyvä ja maistuva.
Rauhoituttuani mietin, miten sitä voikin yhden ikävän tapauksen jälkeen koko viikonloppu mennä näin pieleen?