Tänään leivoin juustokakkua, jota tarkoitukseni oli alunperin tehdä jo eilen. Mutta suunnitelmat sitten muuttuivat ja onneksi tein kakun tänään. Koska saimme illalla vieraita niin oli sitten mitä tarjota. Vaikka minua jännittikin miten kakku onnistui, ensimmäistä kertaa tätä kakkua kun valmistin. Ja pääsin samalla testaamaan siskoltani saatua irtopohjavuokaani ensi kertaa.

Ajatuksen tämän kokeiluun sain, kun veljeni valmistujaisista jäi runsaasti yli pikkuleipiä. Ne kun piti sitten saada kulutettua ja mikäpäs sen parempi idea kuin tehdä niistä kakkua. Ja kun hedelmäkorissa sattumoisin oli vielä kaksi banaania jäljellä, joita kakkuun tarvittiin. Sitten eikun vain leipomaan.

Banaanijuustokakku (ohje: Leivontaherkut -korteista)

1708191.jpg

Pohja
150g voita
300g tummia suklaakeksiä (unelmapikkuleipiä)

Täyte
600g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 banaania
4 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu

Hyytelö
5 liivatelehteä
1 dl eksoottista mehutiivistettä
2 dl vettä
3 passionhedelmää

Säädä uuni 150 asteeseen. Sulata voi. Hienonna keksit yleiskoneessa. Voit myös panna keksit muovipussiin ja murentaa ne kaulimella. Sekoita voi ja keksinmurut. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri, banaanit, munat, vaniljasokeri ja sitruunanmehu tasaiseksi seokseksi tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Kaada täyte pohjan päälle. Paista kakkua uunin keskiosassa n. 45 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt. Anna kakun jäähtyä.

Hyytelö: Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Lämmitä mehu ja vesi. Nosta lehdet vedestä ja anna niiden valua. Liuota lehdet lämpimään mehuvesiseokseen yksi kerrallaan. Anna mehun jäähtyä hieman, kunnes se alkaa hyytyä. Levitä hyytelö kakun päälle ja anna sen hyytyä kokonaan jääkaapissa. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi hedelmäliha kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Itse tein pohjan hieman suurempana, koska irtopohjavuokani oli isompi. Hyytelön jätin kakustani kokonaan pois, sillä liivatelehtiä minulla ei ollut enkä ole muutenkaan vielä uskaltanut kokeilla niiden käyttöä. Se nimittäin hieman jänskättää, miten niiden kanssa onnistun.

Kakusta tuli ihan onnistunut, tosin käyttämäni pikkuleivät eivät ehkä olleet parhaat mahdolliset kakkuun vaan hieman liian makeat täytteeseen nähden. No joka tapauksessa kakku kuitenkin hupeni, joten taisi se maittavaa olla.