Eilen vietin päivän taasen leipoen. Saa nähdä tuleeko sunnuntaista virallinen leivontapäivä, kun viime sunnuntainkin vietin jauhojen ja vatkaimen parissa. Eilen vuorossa oli syntymäpäiväkakun tekoa isälleni sekä muffinien valmistusta, jotka matkasivat tänään työpaikalleni kahvitunnin iloksi.

Halusin kokeilla jotain uutta täytekakku reseptiä, johon voisin käyttää kaapissa olleen luumumarmeladin. Pienoisen surffailun jälkeen löysin ohjeen yhteishyvän -sivuilta ja tällainen oli tulos.

Luumukakku


Lautasen reunoilla suklaarusinoiden lisäksi kuivattuja luumuja.   

Täytekakun valmistuttua oli vuorossa muffinien teko työkavereiden maanantaipäivän kahvihetkeä piristämään.

Omenamuffinit (Leivontaherkut -kansiosta)

Ainekset (n. 16 kpl)

4 kananmunaa
1½ dl fariinisokeria
n. 3 dl vehnäjauhoja
100g voita
1 dl omenamehutiivistettä
2 omenaa

Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauhot vaahtoon. Kaada joukkoon omenamehu.

Sulata voi ja sekoita lämmin voi taikinaan. Pane muffinivuoat pellille (leivinpaperin päälle) ja täytä 3/4 kustakin vuoasta taikinalla.

Huuhtele tai kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko omenat. Paina yksi omenalohko jokaiseen vuokaan ja paista muffineja uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.

Työkaverit tykkäsivät saadessaan leivonnaisia kahvin kanssa nautittavaksi. Ja ihan hvyiltä muffinit maistuivatkin, vaikka niitä tehdessä huomasin sulattaneeni vähemmän voita ja lisäsin jauhoja, kun taikina tuntui mielestäni kovin lievältä. Taisi tuo jauhojen lisäys olla erehdys, kun muffinit tahtoivat hiukan tarttua vuokiinsa. Positiivista palautetta kuitenkin työkavereilta sain, joten ei tainnut muffinien leipominen ihan hukkaan mennä.