Perjantaina oli viimeinen päiväni kesätyössä museo-oppaana. Vaihtelevasti päivät olivat siellä toisinaan työntäyteisiä toisinaan taas ei niin kiireisiä. Viimeisenä päivänä sitä sitten tehtävää riitti hyvä kun hengähtämään pääsi. Mutta hyvä näin sillä mielelläni sitä päivän töitä tehden viettää niinhän se kuluu aikakin nopeammin.

Viimeisen päivän kunniaksi päätin edellis iltana tehdä töihin kiitokseksi pannukakkurullan, joka sopi mainiosti myös sokeritautia sairastavalle yhteyshenkilölleni.

Tässä tulos:

1823082.jpg

Pannukakkurullan valmistin melkeinpä samaan tapaan kuin jokin aika sitten valmistamani rullan.

Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 dl maitoa
3 munaa

Täyte:
1 prk tomaattipyreetä
1 rs pirkka italian yrtit tuorejuustoa
2 tlk tonnikalaa

Yhdistä jauhot ja suola. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja munat. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä hieman.

Levitä pohjan päälle tomaattipyree ja tuorejuusto ja lado päälle tonnikalat. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Rulla sai kiitoksia niin yhteyshenkilöltä kuin vahtimestariltakin. Työpäivän päätteeksi menin vielä museolle viettämään yhteislauluiltaa ja sain nähdä vielä kesän aikana tutuksi tulleet työtoverini. Haikein mielin sitä hyvästeltiin toisemme (varsinkin ystäväksi tulleen vahtimestarin kanssa), mutta ei yhteydenpito tähän kuitenkaan katkea.