Sitruuna hedelmäkorissamme huusi yksinäisyyttään ja päätin käyttää se johonkin leivonnaiseen - mutta mihin? Aikani selailtuani leivontakirjoja ja pyörittyäni netissä löysin pari sitruunakakun ohjetta, jotka koin kokeilemisen arvoisiksi. Toinen vaihtoehdoista oli Myllyn paras sivuilta löytämäni sitruunakakun ohje ja toinen Seitsemän sortin leivonnaiset kirjastani löytynyt saksalainen sitruunakakku, johon lopulta päädyin. Sitten vain leipomaan, että saa sitruunan käytettyä hyödyksi. 

Saksalainen sitruunakakku

2088175.jpg 

Ainekset:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1½ dl juoksevaa margariinia
ripaus suolaa
½ sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
2 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu
2 rkl vettä

Voitele ja jauhota noin 1½ litran rengasvuoka. Vatkaa munia, sokeria, suolaa ja sitruunan kuoriraastetta muutama minuutti. Sekoita munavaahtoon rasva sekä jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina vuokaa. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun levähtää vuoassaan jonkin aikaa.

Sekoita tomusokeri, sitruunanmehu ja vesi tasaiseksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Tee kakkuun pieniä reikiä esimerkiksi cocktailtikulla ja kaada sitruunaseos reikiin. Tarjoa kylmänä.

Palanen kakkua tuli maistettua ja loppu päätyi pakastimeen yllätysvieraiden varalle. Hyvältä maistui, kunhan vain olisi tuon sitruunaseoksen saanut paremmin valutettua kakun sisään. Olisi makuelämys varmasti ollut ihanan, kirpeän sitruunainen.