Tänään koitti syysloma vieraamme kotiin lähdön aika. Hänen vanhempansa ja pikkusiskonsa tulivat hakemaan hänet illalla. Syyslomalaisemme on nämä kolme päivää ollut kyllä todella reipas ja puuhakas poika. Vilinää, vilskettä ja intoa on riittänyt. Äitini kanssa siskonpoikani on käynyt kävelyllä, pelannut ja leiponut sämpylöitä, kun minä olen ahertanut töissä. Täksi illaksi leivoin lomalaisemme "läksiäisiksi" piirakan.

Viinimarja-kookospiirakka
(Ohje Leivontaherkut -korteista)

1987983.jpg

Pohja:
150g kylmää voita
n. 3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 munankeltuainen

Täyte:
n. 500g tuoreita tai puoliksi sulaneita puna- tai mustaviinimarjoja
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Kookoskuorrute:
50g sulatettua voita
2 munaa
1 dl sokeria
4 dl kookoshiutaleita (korvasin 3 dl kaurahiutaleita)

Sekoita voi, jauhot, sokeri ja keltuainen käsin tai yleiskoneessa. Kauli taikina levyksi ja painele se irtopohjavuokaan (tai piirakkavuokaan, 24-25 cm). Pistele pohja haarukalla. Pane vuoka jääkappiin noin 30 minuutiksi. Säädä uuni 175 asteeseen.

Valmista täyte. Sekoita viinimarjat, sokeri ja perunajauhot. Levitä täyte pohjan päälle. Kuorrute: Sulata voi miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahtoon kookoshiutaleet (tai kaurahiutaleet) ja sulatettu voi. Levitä kuorrute täytteen päälle. Paista piirakkaa uunin keskiosassa 25-30 minuuttia tai kunnes kuorrute on saanut kauniin värin. 

Saa nähdä miten sitä nyt tottuu taas hiljaisuuteen, kun talossa ei enää olekaan niin paljon elämää. Viikonloppuna on kyllä luvassa tuota elämää, kun toinen siskoni perheineen tulee käymään. Pitkän ajan jälkeen on ihana heitäkin taasen nähdä, ikävä kun pakkaa aina tulla. Miksi se lähdön hetki onkin niin haikeaa.