Pääsiäisen henkeen sopien leivoin täksi päiväksi illan herkutteluhetkeen pääsiäiskakun, jonka ohjeen löysin Leivontaherkut -kansiostani. Olin jo aiemmin kansiota selaillessani huomannut tuon ohjeen ja päättänyt, että sitä olisi pääsiäisenä kokeiltava.

Pääsiäiskakku

1239476948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:
100g huoneenlämpöistä voita
½ dl sokeria
n. 2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
400-500g säilykeaprikooseja
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa (tai vispikermaa)
1 purkki (250g) maitorahkaa
½ dl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl (vastapuristettua) sitruunamehua
½ tl vaniljasokeria

Säädä uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää muna ja jauhoseos voivaahtoon ja sekoita taikinaksi. Voitele irtopohjavuoka(halkaisija n. 24 cm) ja painele taikina vuokaan.

Valuta aprikoosit huolellisesti ja lado ne pohjan päälle. Erottele keltuainen ja valkuainen. Vaahdota kerma ja sekoita vaahtoon rahka, perunajauhot, sokeri, sitruunamehu, vaniljasokeri ja keltuainen. Vaahdota valkuainen toisessa kulhossa. Kääntele vaahto täytteeseen varovasti. Kaada täyte aprikoosien päälle. Paista kakkua uunin keskiosassa 50 minuuttia. (meidän uunissa vähempikin aika riitti)

Anna jäähtyä. Voit halutessasi koristella kakun kermavaahdolla ja puolikkailla aprikooseilla.

Kakku sai kehuja maustaan, joka ei ollut liian makea. Vaan juuri sopiva näin illalla nautittavaksi, kun makeaa ei kaipaa. Varsinkin kun pääsiäisen aikana makeaa varmasti tulee muutenkin nautittua monien herkkujen muodossa.