Eilen oli ohjelmassa joulushoppailua ja leivontaa. Aamulla äidin kanssa suunta kohti Seinäjokea joululahjoja sekä siskon pojalle syntymäpäivälahjaa etsimään. Kierreltyä tuli Prismassa, Suomalaisessa kirjakaupassa, H&M:ssä ja lopuksi Citymarketissa, josta ostimme leivontaa varten tarvittavat ainekset.

Edellisenä iltana juhlittuja pikkujouluja yhä fiilistellen hyvillä mielin matkasin kohti kauppoja. Mutta kuinkas ollakaan ei loppupäivä sujunutkaan ongelmitta. Pistäydyimme kahvilaan nauttimaan hengähdys tauosta, josta koko ongelmien rinki alkoi. Matkalla pöytään kaadoin laten päälleni (onneksi olin antanut kantamani ostoskassimme äidille, että edes ostoksemme säästyivät) ja kotona leipoessani pudotin kananmunan suoraan matolle sekä meinasin yhdistellä väärät aineet keskenään. Hermot olivat kireällä ja hyvästä tuulesta ei enää tietoakaan. Kaikki tuntui menevän pieleen ja koko ajan odotti, että mitähän vielä tulee tapahtumaan.

Menestys ei päivä siis todellakaan ollut. Ei tapahtumien eikä myöskään lahjojen saldon myötä. Yhden vaivaisen joululahjan löysin, mutta en siskon pojalle syntymäpäivälahjaa. Tämän päivän jälkeen en enää tiedä pitääkö edes sanonta "hiljaa hyvä tulee" paikkansa. Ei ainakaan minun kohdallani, vaikka hiljalleen lahjakasa alkaa kertymään, silti päivä meni pieleen.

No joka tapauksessa sain sentään tortun leivottua onnistunein tuloksin, ihme kyllä.

Mustikkajuustokakku  (ohje Leivontaherkut -korteista, suluissa käyttämäni aineet ja määrät)

Juustokakku kuvattuna siskontytön karkkipäivän suklaakonvehteja rekvisiittana käyttäen. Jotka hän sai takaisin kuvauksen jälkeen, vaikka sitä pelkäsikin. 
2104578.jpg    

Mustikkajuustokakun pala (kuten huomaatte ei noita rekvisiittana käytettyjä konvehteja enää tässä kuvassa näy)
2104583.jpg

Pohja
250g täysjyväkeksejä (n. 300g unelmapikkuleipä -keksejä)
100g voita tai margariinia (150g margariinia)

Täyte 1
n. 300g puoliksi sulaneita mustikoita
600g tuorejuustoa
3 kananmunaa
1 dl sokeria

Täyte 2
3 dl ranskankermaa
3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Säädä uuni 200 asteeseen. Murenna keksit yleiskoneessa tai pane ne muovipussiin ja murenna kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele seos piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Täyte 1: Sekoita mustikat, tuorejuusto, munat ja sokeri tasaiseksi astiassa tai yleiskoneessa. Kaada mustikkatäyte pohjan päälle. Paista kakkua uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Täyte 2: Sekoita ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri. Ota kakku uunista ja levitä ranskankermatäyte mustikkatäytteen päälle. Paista kakkua vielä 5 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja koristele se tuoreilla mustikoilla.  

Kanssamme tätä torttua herkuttelemassa olivat siskoni perhe ja sain siskoltani kehuja kakusta. Edes jokin asia onnistui monien koettelemusten jälkeen.