Eilen oli jälleen aika ryhtyä leipomaan, kun opiskelu aikojen kaverini tuli käymään vierailulla. Aikani mietittyäni, mitä leipoisin päädyin kysymään kesäloma vieraiden mielipidettä asiaan. Kuten arvata saatoin kolmesta antamastani vaihtoehdosta he valitsivat mokkapalat (muina vaihtoehtoina olivat kaakao-appelsiiniruudut ja kookos-suklaakakku), joiden ohjeet löysin Leivontaherkut -kansiosta.

Avustuksella, kun päätös saatiin tehtyä olikin jo aika aloittaa. Ei siis muuta kuin uuni lämpenemään ja leipomaan.

Mokkapalat

1246395943_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl maitoa
n. 4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
150g voita tai margariinia

Kuorrute
4 rkl voita tai margariinia
250g (=2½ dl) kaakatomusokeria tai tavallista tomusokeria ja 1-2 rkl  
                       kaakaojauhetta
3 rkl kylmää vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun
½-1 dl kookoshiutaleita

Säädä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi ne seokseen. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita jäähtynyt rasva seokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Paista pohjaa uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.

Sulata kuorrutetta varten rasva ja sekoita siihen tomusokeri, kahvi ja vaniljasokeri. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle. Ripottele kuorrutteen päälle kookoshiutaleita, ennen kuin kuorrute on jähmettynyt, jotta ne tarttuvat siihen. Paloittele, kun kuorrute on jähmettynyt.

Näin hellesäällä tämä leipominen ei kyllä mitään mieluisaa puuhaa ole, lämmintä kun piisaa muutenkin ilman uuninkin lämpöä. Joka tapauksessa olin tyytyväinen, kun mokkapalat menivät kuin kuumille kiville ja katosivat miltei saman tien. Tällaisissa tapauksissa sitä kokee onnistuksen elämyksen, joka lämmittää näin kesällä myös sydäntä.