Lauantai-illaksi nautittavaksi valmistui pitkän mietinnän jälkeen Suklaa-banaaniruudut. Siskot perheineen tulivat viikonlopun viettoon ja lauantai-ilta meni saunoen hyvässä ja hauskassa seurassa. Ainahan siskojen kanssa vietetyt hetket ovat laatuaikaa, jolloin voi parantaa mieltä ja maailmaa. Aivan heitä varten siis leivoin herkuteltavaksi suklaan täyteistä hyvää.

Suklaa-banaaniruudut

200g huoneenlämpöistä voita (margariinia)
2½ dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250g maitosuklaata
4 banaania
½ dl maitoa

Kuorrute
200g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
tomusokeria

Säädä uuni 200 asteeseen. Vatkaa voi, ruokokidesokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat vaahtoon yksitellen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Rouhi maitosuklaa. Soseuta banaanit. Sekoita suklaarouhe ja banaanisose keskenään. Sekoita suklaa-banaaniseos vaahtoon ja lisää joukkoon maito. Siivilöi taikinaan lopuksi jauhoseos. Voitele ja jauhota vuoka (mitat n. 20x30 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.

Rouhi ja sulata tumma suklaa. Sekoita sulatettu suklaa ja kuohukerma tasaiseksi seokseksi. Levitä seos pohjan päälle ja siivilöi päälle hieman tomusokeria. Tarjoile kermavaahdon kera.  

Ilta oli enemmän kuin onnistunut. Kiitos siskoille mukavista hetkistä!
Nyt kun mieli on taas keveämpi voi hyvillä mielin aloittaa uutta viikkoa.
Ps. Ensi kerralla vietetään samankaltainen ilta viinin maistelun merkeissä.