Vielä näin pääsiäispäivänä ja veljeni syntymäpäivää juhlistamaan valmistui nopeasti kahvipöytään Kookoskääretorttu. Tämä versio on hieman mukaeltu ohjeesta, kun kaikkia tarvittavia aineksia ei löytynyt vastaavaa määrää. Ja lisäksi kaapista löytynyt tuorejuusto oli käytettävä päiväyksen lähestyessä. Tortun täyte siis kehitelty juuri ennen täyttämistä.

Kookoskääretorttu
(ohje Kodin herkkuleivonnaiset kirjasesta)

3 munaa
2 dl sokeria
3 dl kookoshiutaleita (laitoin vain 1 dl)
3/4 dl perunajauhoja (laitoin 1dl)
1½ tl leivinjauhetta

Täyte
75g voita tai margariinia
1½ dl tomusokeria
1½ dl vaniljavanukasta

Oma versioni täytteestä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 banaani
2 päärynää

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään kookoshiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskiosassa n. 5 minuuttia. Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto ja levitä tortun päälle. Murskaa banaani ja paloittele päärynät pieniksi paloiksi. Laita banaanimurska ja päärynäpalat tuorejuuston päälle. Kääri torttu rullalle ja anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vähän aluksi mietitytti tuleeko täytteestä liian mauton, mutta se olikin juuri sopivan makuinen. Näytti maistuvan niin veljelleni kuin muillekin juhlijoille.