Torstain vieraille valmistui vielä aamukahvien kera maisteltavaksi kaurateeleipiä. Aamusta on mukavampi täyttää vatsansa suolaisilla herkuilla ja makeat herkut voi jättää päivemmälle.

Löysin kaurateeleipien ohjeen siskoltani saamasta Suosituimmat kotileivonnaiset -kirjasta. Hieman muutoksia jouduin ohjeeseen tekemään, kun piimää ei varastoistaimme löytynyt. Piimän korvasin sitten smetanalla ja maidolla.

Kaurateeleivät

4 leipää

2 ½ dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta
2 dl piimää (tai 1 prk (120g) smetanaa ja vajaa 1½ dl maitoa)

Sekoita kuivat aineet keskenään leivontakulhossa. Lisää piimä (tai smetana ja maito) ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikinasta leivinpaperilla peitetylle pelleille neljä litteää levyä. Ajele taikinapyörällä lohkomisurat leipiin ja pistele leivät vielä haarukalla. Paista teeleipiä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa heti voin ja hillon kera iltateen seurana. 

Näistä teeleivistä tuli hyvin maukkaita, vaikka piimän korvaaminen smetanan ja maidon yhdistelmällä vähän jännitti. Hyvin nekin silti toimivat teeleivissä ja päivälliseksi teinkin vielä toisenkin annoksen teeleipiä ruoan kanssa nautittavaksi.  Näitä ehdottomasti täytyy valmistaa jatkossakin yksinkertaisen hyvää ja helppoa.