Nyt kun kerran leivonnan makuun päästiin, niin tänään olikin vuorossa kääretortun valmistus. Huomenna äitini sisaruksia on tulossa vierailulle liikunnallisissa merkeissä ja heitä varten valmistin tämän kääretortun pikaisesti jo valmiiksi. Kääretortun ohjeen löysin viime vuonna ilmestyneestä Pirkka-lehdestä. Alla Pirkka-lehden ohje, suluissa muutokseni.

Mango-suklaakääretorttu, tässä Mustikka-suklaakääretorttu  

1983115.jpg

Pohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
½ dl mantelilastuja (en laittanut)
Täyte:
1 tlk (425g) mangoviipaleita sokeriliemessä (jätin pois, korvasin mustikoilla)
1 dl vispikermaa (jätin pois)
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele kääretorttupohjan pinnalle mantelilastut. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä. Valuta ja kuutioi mangoviipaleet. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto, mangokuutiot, sokerit ja sitruunamehu keskenään. Levitä täyte torttupohjalle. Kääri torttu rullalle ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ennen tarjoilua.  

Nyt kääretorttu odottaa jääkaapissa huomista, päästäkseen tarjolle. Toivottavasti torttu maistuu vieraille, itse kun en ole silloin paikalla nauttimassa tästä aikaansaamastani leivonnaisesta.