Maanantaiksi leivoin äidin sisaruksia varten raparperipiirakkaa edellisiltana, mutta piirakka nautittiinkin oman väen kanssa heidän vierailunsa peruunnuttua.

Raparperipiirakka (ohje: Ykköset ilmaisjakelulehti)

1251303070_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
(Piirakka kuvattu raparperilehden päällä, vaikka veljeni mielestä näyttikin sammakon selältä.)  

150g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
½ dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 5 dl raparperipaloja
½ dl sokeria
2 kananmunaa
200g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna, kerma ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita raparperipalat vuokaan, mausta sokerilla. Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakkaa 200 asteessa n. 30 minuuttia. 

Piirakasta tuli ihanan mehevä ja pehmeä niin pohjaa että täytettä myöden.