Ryhdyin tänään leivontapuuhiin, kun siskoni perheineen tuli vierailulle. Täytyihän sitä jotain tarjottavaa valmistaa, ettei kahvipöytä näytä ihan surkealta. Mielestäni vieraille täytyy aina olla jotain suuhun pantavaa tarjottavana. Kun kerran leipomisen taidon osaa niin ei muuta kuin essut esiin ja tuumasta toimeen tarjottavaa valmistamaan. Aikani mietittyäni päädyin kokeilemaan Pirkan Amerikan-muffinivuoka pakkauksesta löytämääni Vadelma-suklaamuffinit ohjetta. Vadelmat vain korvasin ohjeen vaihtoehtona olleilla mustikoilla. Alla oleva ohje suoraan Amerikan-muffinivuoka pakkauksesta kopioitu.

Mustikka-suklaamuffinit

1980479.jpg

200g margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
½ dl maitoa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
200g (4 dl) vadelmia tai mustikoita

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen maito ja siivilän läpi jauhoseos. Sekoita varovasti taikinaksi. Lisää lopuksi jäiset vadelmat tai mustikat. Nostele taikina kahden lusikan avulla Amerikan -muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Hyvin muffinit maistuivat ja hyviltä myös näyttivät. Olen päätynyt paistamaan muffinit näissä Amerikan-muffinivuoissa, jotka olen kokenut hyviksi. Muffinit näyttävät niissä muffineilta eivätkä littanaisilta tekeleiltä, jollaisia tapasivat olla tavallisiin muffinivuokiin tehtyinä (muffinipeltiä kun en ainakaan vielä omista). Kuorrutusta en ehtinyt valmistaa, vaikka suunnitelmissa oli. Loppu iltani, kun kului huomisen työpäivän vaatetusta suunnitellessa. Ensin yhdet vaatteet päälle ja peilin eteen, sitten seuraava vaihtoehto päälle ja taas peilin ääreen.... Siinä se ilta meni kivasti vaatekaapin ja peilin väliä edestakaisin kulkiessa.