Tänään ryhdyin tuumasta toimeen ja valmistin jo pidemmän aikaa ajatellun Hellapoliisin blogista löydetyn glögi-juustotortun, joka sopii mauiltaan näin joulun aikaan nautiskeltavaksi. Ensimmäistä kertaa kokeilin myös liivatteen käyttöä, aivan kauhusta kankeana jännitin kuinka ensikertalaisen käy. Siskoni avustamana torttu onnistuikin hyvin kiilteen valmistukseen saakka. Kiillettä valmistaessa kaikki ei sujunutkaan hyvin, vaan kiillettä täytteen päälle kaadettaessa kiille valui ulos vuoasta. Mielestäni tein kaiken kuten pitikin, mutta jostain käsittämättömästä syystä noin pääsi käymään. Ei auttanut muu kuin jättää kiille kokonaan pois tortusta ja pelastaa se mikä oli pelastettavissa.  

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Glögi-juustotorttu

 

2180422.jpg

 

Kuten kuvasta ehkä näkyy hieman tuota kiillettä torttuun sain. Hellapoliisi oli kiilteen valmistanut hyytelösokerista ja hieman harmitti kun en itse tehnyt samoin. Seuraavalla kerralla aion kyllä käyttää hyytelösokeria.

 

Kaikesta huolimatta torttu sai kehuja ja maistui, vaikka monella olikin päivällisen kinkusta ja laatikoista vatsa vielä täynnä. Joten en siis kuitenkaan täysin epäonnistunut ensikertalaisena tuon liivatteen kanssa.