Eilen oli tarkoitukseni leipoa odottamiamme vieraita varten tarjolle kakkua. No sattuipa sitten niin, että vieraat ilmoittivatkin etteivät tulekaan. Tämäkös ei silti estänyt minua leipomasta. Voihan sitä herkutella ilman vieraitakin ja niinpä päätin valmistaa valokeista eli lakoista kakun. Sainpahan ohjeen testattua, ensimmäistä kertaa kun kokeilin valmistaa kakkua, johon pohja tehdään keksinmuruista ja voista. Ja hyvinpähän tuo näytti onnistuvan ainakin omasta mielestäni.

Tämän ohjeen löysin tilaamistani Leivontaherkut  korteista. Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli valmistettu vadelmista, joista aikomukseni oli myös kakku tehdä. Mutta enpä sitten pakkasesta vadelmia löytänytkään ja korvasinkin ne sitten valokilla. Valokki saattaa olla joillekin outo sana, jota käytän tarkoittaessani lakkoja, mutta koska asuinpaikkakunnallani ja perheessäni on lakkoja aina kutsuttu valokiksi en siitä sanasta hevillä luovu. Valokki on valokki ja pysyy. Seuraavanlaisen tuloksen sain aikaan.    

Valokkimoussekakku (Lakkamoussekakku)

1682332.jpg

Valokkimoussekakun pala valko- ja maitosuklaalla koristeltuna.

1682335.jpg

Pohja
100g voita tai margariinia
100g täysjyväkeksejä
1/2 dl pähkinärouhetta

Itse tein pohjan noin kaksin kertaisena käyttäen täysjyväkeksien sijasta kaurakeksejä ja jätin pähkinärouheen pois.

Täyte
2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
1/2 dl tomusokeria
n. 200g tuoreita tai pakastettuja vadelmia

Koristeluun
n. 25g vaaleaa suklaata (Panda Valkoinen suklaa)
n. 25g tummaa suklaata (Panda Maitosuklaa)

Pohja: Sulata rasva ja murskaa keksit. Sekoita rasva, keksinmurut ja pähkinärouhe keskenään. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) ja noin 2-3 cm reunoille asti. (Itse käytin tavallista piirakkavuokaa) 

Täyte: Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Valuta rahka tarvittaessa. Sekota rahka, kermavaahto ja tomusokeri keskenään. Soseuta puolet vadelmista kevyesti ja sekoita ne täytteeseen. (Sekoitin valokit täytteeseen kokonaisina) 

Levitä täyte pohjan päälle ja koristele kakku kokonaisilla vadelmilla. Raasta tumma ja vaalea suklaa kakun päälle. Poista kakku vuoasta, pane tarjoiluvadille ja tarjoile. Voit myös antaa kakun vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun saakka. 

Mielestäni kakku onnistui melko hyvin, tosin piirakkavuokaan valmistettuna olisi pohjan voinut tehdä vieläkin isomman määrän. Tänään nautiskelin vielä iltasella tuota kakkua ja ai kun se maistui vieläkin paremmalta kuin eilen. Nam.