Tällaisen ihanan, nautinnollisia herkkuja sisältävän kirjan sain siskoltani viikonloppuna vierailulla käydessäni. Suklaa kuuluu ehdottomiin herkkuihini, joten varmasti näitä suklaisia herkkuja tulen kokeilemaan.

1869423.jpg

Siskoni luona kokeilimme jo yhtä leivonnaista Suklaa-appelsiinikakkua. Siskoni kun pyysi minua leipomaan, se kuuluukin minun vahvuuksiini toisin kuin ne käsityöt. Kuvaa tästä leivonnaisesta ei tullut valitettavasti otetuksi. Mielestäni kakusta tuli hyvin mehevä ja pehmeä. Laitan tähän kuitenkin tuon ohjeen, vaikka kuvaa siitä ei juuri nyt ole näyttää. Kakun teimme muuten ohjeen mukaan paitsi, että sen suklaalla koristelun jätimme pois, koska suklaata ei siihen hätään kaapista löytynyt.

Suklaa-appelsiinikakku

Ainekset:
175g sokeria
175g voita tai margariinia
3 kananmunaa
175g siivilöityjä jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
3 rkl appelsiinimehua
½ appelsiinin raastettu kuori

Kuorrute:
175g tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
hieman sulaa suklaata

Vatkaa sokeri ja voi tai margariini kulhossa kuohkeaksi ja kevyeksi. Lisää yksi kerrallaan munat joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Sekoita sitten jauhot ja leivinjauhe varovasti joukkoon. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toiseen kaakaojauhe ja maito ja toiseen appelsiinin mehu ja kuori.

Voitele kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) kevyesti rasvalla. Lusikoi kumpikin seos vuokaan ja sekoita puuvartaalla niin, että saat juovikkaan kuvion. Paista 190 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 25 minuuttia tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman periksi. Anna kakun jäähtyä hieman vuoassa ennen kuin siirrät kakkuritilälle jäähtymään kokonaan.

Kuorrute: Siivilöi tomusokeri kulhoon ja sekoita appelsiinimehun kanssa tasaiseksi seokseksi. Sivele seosta kakulle ja anna kovettua. Kaada sulaa suklaata pursottimeen ja koristele päällinen juovilla.   

KIITOS siskolleni tästä maittavia herkkuja sisältävästä kirjasta! Näiden ohjeiden avulla suklaanhimo tulee varmasti tyydytettyä.