Tässä vielä lisää aikaisemmin tekemiäni herkkuja.
Kerman parhaimpien päivien lähestyessä päädyin tekemään pikkuveljeni herkkua kääretorttua. Pohjan tein kääretortun tavanomaisella ohjeella, mutta täytettä/kuorrutetta sovellin kaapista löytämiäni aineksia käyttäen.
Kääretorttu
Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte + kuorrutus
n. 2 banaania murskattuna
3-4 dl kermaa (+sokeria maun mukaan)
1 prk ranskankermaa
Koristeeksi
viipaloitua banaania
mokkapapuja
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulla leivinpaperilla vuoratuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa noin 8 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetun leivinpaperin päälle. Levitä banaanimurska kääretorttu-levylle. Valmista täyte. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma. Levitä osa täytteestä kääretorttu-levylle banaanimurskan päälle ja kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Levitä rullan päälle loppu täyte ja koristele viipaloiduilla banaaneilla sekä mokkapavuilla.
Kevyemmän täytteen saat korvaamalla kerman vispautuvalla vaniljakastikkeella, joka tekisi täytteestä varmasti pehmeämmän makuisen.
Koristeeksi käyttämäni mokkapavut olin ostanut pelkästä mielenkiinnosta ja torttua valmistaessa muistin nuo pavut, jotka sitten päätyivät torttua koristamaan. Mokkapavut olivat mielestäni mainio "heräteostos", jäljelle jääneet tuli naposteltua vielä jälkikäteen parempiin suihin. Tässä vielä kuvaa noista mokkapavuista pakkauksineen.
Kuvausjälkeni ei ole mikään paras mahdollinen. Tortustakin otin useita otoksia ennen kuin olin edes hiukan tyytyväinen kuvaustulokseeni.
Kommentit