Tänään saimme heti aamusta vieraita, joille edellisiltana leivoin päiväkahvin kanssa nautittavaksi mausteisen vadelmapiirakan (ohje Leivontaherkut -kansion korteista).

Mausteinen vadelmapiirakka

Pohja
1½ dl (100g) mantelijauhetta
n. 1½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl jauhettua mausteneilikkaa
100 g voita tai margariinia
1 kananmuna

Täyte
2 dl vadelmahilloa 

Voiteluun
1 kananmuna
 
Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli, mausteneilikka ja paloiteltu rasva yleiskoneessa. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta irtopohja- tai piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm).
 
Levitä vadelmahillo pohjan päälle. Kauli loppu taikina levyksi jauhotetulla pöydällä tai muovikelmun välissä. Leikkaa levy 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Pane suikaleet hillon päälle niin, että ne muodostavat ruutukuvion. Voitele taikina munalla. Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Tarjoile piirakka haaleana tai kylmänä.
 

Tässä vielä kuvaa piirakan palasesta. Vadelmahillo antoi aika makean vivahteen piirakkaan. Jäin miettimään, että ehkä piirakan olisi voinut tarjoilla esimerkiksi ranskankerman kera.