Näin pääsiäisen aikaan oli taasen aika ryhtyä leipomaan. Pitkänäperjantaina leivonta urakka aloitettiin Marjaisalla keikauskakulla, jota lopulta monien vaihtoehtojen jälkeen päädyin kokeilemaan.

Marjaisa keikauskakku
(ohje Leivonherkut -korteista)

3 rkl ruokokidesokeria
5 dl marjoja (mansikoita, puna- ja mustaherukoita)
200g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (n. 24cm) ruokokidesokerilla. Puhdista marjat ja pane vuokaan. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat vaahtoon yksitellen. Sekoita behnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita jauhoseos vaahtoon. Levitä taikina vuokaan marjojen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Paista kakkua uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Kakku on valmis, kun siihen pistettyyn tikkuun jää vielä hieman taikinaa. Kakku ei saa olla liian kuiva. Anna kakun jäähtyä hieman. Kumoa kakku nopeasti tarjoiluastialle. Siivilöi kakun päälle hieman tomusokeria ja koristele kermavaahdolla, vaniljakastikkeella tai -jäätelöllä.

Kakusta tuli mukavan pehmeä ja mehukas. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää.