Tänään vietän syntymäpäiviäni ja kaksikymmentäviisi vuotta tuli täyteen. Kuten tapoihin kuuluu juhlimme vanhempieni, siskoni perheen ja veljeni kanssa tätä etappia täytekakkua syöden. Tarkoitukseni oli valmistaa toisenlainen kakku minkä tein, mutta kun tarvittavia aineksia ei ollut niin täytyi suunnitelmaa muuttaa. Kakkupohja oli jo valmiina tehtynä pakkaseen, jonka sitten vain täytin, kuorrutin ja koristelin, kun ensin keksin suunnittelemani kuorrutuksen tilalle uuden. Ohjeen uuteen kuorrutukseen löysin Leivontaherkut-kansion korteista. 

Tällaistä herkkua nautimme merkkipäiväni kunniaksi. Ei ole koristelua kyllä kauneudella pilattu, hieman epäillen tuota kuorrutusta kun valmistin. En aluksi uskonut, että kuorrutteen valmistus tulee onnistumaan.

1925102.jpg   

Pohja:
8 tai 10 munan kakkupohja (en nyt muista enää kumpi)

Kostutus:
vesisokeri seoksella

Täyte:
Appelsiini- ja aprikoosimarmeladia 

Kuorrutus:
2 kananmunaa
150g voita tai margariinia
3/4 dl tomusokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta

Kostuta pohjalevyt vesisokeri seoksella ja levitä väliin appelsiini- ja aprikoosimarmeladia(aprikoosimarmeladia käytin lisäksi, koska appelsiinimarmeladi loppui kesken).

Valmista kuorrute. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota rasva, keltuaiset, tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon. (tässä vaiheessa epäilin kuorrutteen onnistumista kun valkuaisvaahto ei tahtonut sekoittua keltuaisvaahtoon) Levitä kuorrute kakun päälle ja tarvittaessa myös reunoille. Koristele suklaa strösseleillä.

Kuorrutetta voi käyttää myös täytteenä, mutta tämän kokoiseen kakkuun sitä on tällöin valmistettava ehkä enemmän.

Epäilyistäni ja peloistani huolimatta kakku onnistui ja kuorrute maistui aivan taivaalliselta. Kuorrutteen maku toi mieleeni unelmatortun täytteen. Turhaan siis jännitin, epäilin ja pelkäsin, liekö tämä iän karttuminen tuonut nuo ominaisuudet mukanaan. Vaikka ehkä sitä pitäisi iän myötä tulla varmemmaksi, ettei nyt vain iskisi kriisi päälle ellei se sitten ole jo.