Muutama päivä sitten sain kiinnostuksen leipoa jotain hyvää. Kaapista kun löytyi maitorahkaa, kermaa ja ranskankermaa, niin mitäpä muutakaan niistä saisin aikaan kuin puolukanpunaisen rahkatortun. Tätä torttua olen valmistanut aikaisemminkin blogissani ohje löytyy täältä.

Tortusta tuli hieman pliisumman näköinen kuin aiemmin valmistamastani, mutta maku ei pettänyt tälläkään kertaa.

1241074421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pienen poikkeuksen tein tortun valmistuksessa, sillä pohjan valmistin ohjeesta poiketen Upeat kakut -kirjastani löytämäni Kalifornialaisen juustokakun pohjan mukaan.

Kalifornialainen juustokakku

Pohja:
85g vehnäjauhoja
40g maissijauhoja
50g ruskeaa kidesokeria
85g (suolatonta) voita sulatettuna

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa pohjan aineet ja painele ne sormin vuoan pohjalle. Paista uunin keskitasossa ritilällä noin 30 minuuttia eli kunnes pohja on vaaleanruskea. Ota uunista jäähtymään.

Pohja oli mielestäni ihanan rapea aivan kuin keksinmuruista ja voista valmistettu pohja. Ongelma pohjan kanssa ilmeni, kun kakku täytyi laittaa pakkaseen täytteen hyydyttämiseksi ja pohja kovettui siellä vaikeasti leikattavaksi. Mutta eipä tuo makunautintoa haitannut maistuva torttu oli joka tapauksessa.