Tänään sitten saimme vieraita, joille leivoin kahvi tarjottavaksi marenkikakkua (ohje Leivontaherkut kansion korteista).

Marenkikakku

1249993032_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Pohja
125g voita
1½ dl sokeria
2 munankeltuaista
1 dl maitoa
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta

Marenki
100g manteleita tai kuoretonta mantelirouhetta
2 munavalkuaista
1½ dl sokeria

Pinnalle
1 rkl kaakaojauhetta

Säädä uuni 175 asteeseen. Kiehauta vesi kattilassa ja pane mantelit kiehuvaan veteen. Ota kattila liedeltä. Anna manteleiden olla kattilassa muutama minuutti. Älä anna niiden liota vedessä liian kauan, jottei niistä tule sitkeitä. Kaada vesi pois ja huuhtele mantelit kylmällä vedellä. Hiero manteleista kuoret. Rouhi mantelit. Vaihtoehtoisesti voit käyttää valmista kuoretonta mantelirouhetta.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon keltuaiset ja maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Voitele vuoka (n. 25 x 25 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon sokeri koko ajan vatkaten. Kääntele vaahtoon lopuksi mantelirouhe. Ota pohja uunista ja levitä marenkivaahto sen päälle. Paista kakkua vielä noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi päälle hieman kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Tämän kakun lisäksi vieraille tarjoiltiin edellisenä päivänä tehtyä Brita-torttua, joka jälleen sai kehuja. Sitä tullaan siis tekemään uudelleenkin. Tarjolle laittaessani huomasin leivonnaisten olevan saman kaltaisia marenkitäytteisiä leivonnaisia. Näyttivät siitä huolimatta kuitenkin maistuvan. Ja tulipahan taas kokeiltua jotain uutta.