Tässä vielä sunnuntaina leipomani piirakka, jota tarjoilin kylään tulleelle siskoni perheelle. Ohjeen olen löytänyt Ewelynin blogista ja nyt päätin sitä kokeilla, suurena sitruunan ja marengin makuyhdistelmän ystävänä.

Aikaisemmin olen myös valmistanut sitruunamarenkipiirakkaa, mutta hieman erilaisella ohjeella. Vaihtelu ja uudet kokeilut kuitenkin kiinnostavat sen verran, että päädyin tähän herkulliselta näyttävään leivonnaiseen.

Sitruunamarenkipiirakka

Piirakka maistui ja teki kauppansa, eritoten siskoni antoi kehuja piirakasta. Itsekin tästä tykkäsin, mutta aiemmin valmistamani vastaavanlainen piirakka oli mielestäni kuitenkin enemmän minun makuuni.

Osastokokousmatkalta on nyt kotiuduttu ja on taas ihana olla kotona. Nämä kaksi päivää olivat ohjelmaa täynnä. Hauskaakin pidettiin maanantaina illallisilla, joihin tehtävänämme oli järjestää ohjelmanumero eläkkeelle jäävälle osastopäälliköllemme. Ohjelmanumerosta minäkin sain sitten osani päivänsäteenä ylläni tuo aikaisemmin postaamani nostalginen mekko. Tälläisissa tunnelmissa ja merkeissä matka siis osittain sujui, mutta ei siitä nyt tämän enempää. Sänky kutsuu jo ja huomenna on taas työpäivä.