Tänään on vain satanut, satanut ja satanut. Sade ei tee työlleni hyvää se ennemminkin kuuluu työni haittapuoliin. Työssäni oppaana, kun kuljen asiakkaiden kanssa paljon ulkona nurmikollakin kulkien. Kuten siis jo mainitsin tänään on ollut tuollainen tylsä sadesää, josta sain kokea ikävän kokemuksen.

Kotoa lähtiessäni "varauduin" tähän sade keliin laittamalla jalkaani korolliset saappaat avokkaiden sijasta. Töihin käsiksi päästyäni, ensimmäisten asiakkaiden kierrättämisen jälkeen huomasin "varautumiseni" olleen hyödytön. Sain kirjaimellisesti vettä kenkiini ja tuon jäljiltä sukkani, jalkoja ja kenkiä myöten olivat likomärät. Siinä sitä sitten kuljettiin koko loppupäivä kuunnellen kenkien sanomaa: lits, läts, lots.

Liekö nyt aika suunnata kenkäkauppaan ostamaan sadesäähän sopivat työkengät (mahdollisesti saappaat), jotka kestävät nämä sateen tuomat kasteet, mutta ovat kuitenkin kauniit. Kauneus kun kengissäkin ratkaisee, mukavuuden jälkeen. Vaikka ehkä tuon pitäisi olla toisinpäin.

En todellakaan halua kokea tuota enää uudelleen. On nimittäin ilkeä tunne, kun jalat kylpevät vedessä vaikkei kylpyaika olisikaan. Täytyy tästä lähin tarkistaa, että kengät pitävät veden loitolla sisätiloista.