Vapun kunniaksi leivoin mustikkamuffineja. Munkkien leipomista, kun ei ole vielä tullut kokeiltua päätin turvautua helpompaan leivonnaiseen. Muffineja vein maisteltavaksi myös sukulaisilleni, kun menimme viettämään vappua mummalleni kuuluuneelle mökille. Nämä ensikertaa valmistani muffinit saivat kehuja pehmeästä koostumuksestaan. Ohjeen olen saanut jokin aika sitten siskoltani, alkuperäisessä ohjeessa täytteenä mustaherukoita, jotka korvasin mustikoilla.
Mustikkamuffinit
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl maitoa
75g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta paperiset muffinivuoat pellille tai voitele muffinipellin syvennykset. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin. Sulata rasva ja lisää siihen maito. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho- ja rasvaseosta. Sekoita taikinaan nopeasti jäiset/sulat marjat. Täytä vuoat 2/3 korkeudelle ja kypsennä noin 15-20 minuuttia.
Iltasella saimme vielä yllätysvieraita. Onneksi muffineja tuli valmistettua kaksinkertainen määrä, ettei tarjoilu jäänyt vähäiseksi.
Kommentit