Eilen vähän pakon sanelemanakin ryhdyin leipomaan, kun rahka läheni parhaita päiviään. Rahka sai kaverikseen puolukoita, joista syntyi puolukanpunainen rahkatorttu. Ohje löytyy Pirkan reseptiarkistosta, johon pohjan valmistin Annie Bellin kirjasta Upeat kakut.
Puolukanpunainen rahkatorttu
Pohja
85g vehnäjauhoja
40g maissijauhoja
50g ruskeaa kidesokeria (tai ruokokidesokeria)
85g suolatonta voita
Täyte
linkin ohjeen mukaan
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa pohjan ainekset ja painele ne sormin vuoan (20cm) pohjalle. Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia eli kunnes pohja on vaaleanruskea. Ota uunista jäähtymään.
Tämä torttu valmistuu ihan käden käänteessä, mutta tekeytyminen pakastimessa tai jääkaapissa vaatii aikaa. Torttu on hyvä ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön, mikäli noudattaa tätä pohja ohjetta. Sillä pohjan 'pehmeneminen' leikattavaan kuntoon tarvitsee aikaa. Mielestäni kokeilemisen arvoinen leivonnainen, kuuluu yksiin suosikeistani.
Kommentit