Viikolla söimme päivälliseksi silakkapihvien lisäksi Katkarapu-munakasrullaa. Aluksi tarkoitukseni oli tehdä se iltapalaksi, mutta se päätyikin pöytään jo päivällisaikaan. Alkuperäinen ohje löytyy Pirkan -sivuilta chilinen katkarapu-munakasrulla nimellä. Tekemäni munakasrulla ei ollut chilinen ja poikkesi muutenkin hieman alkuperäisestä ohjeesta (muokattu ohjeversioni alla).

Katkarapu-munakasrulla

6 kananmunaa
5 dl uutta maitoa (naapuritilalta saatu)
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Täyte:
1 ps (180g) pakastekatkarapuja
1 prk () tonnikalaa
200g tuorejuustoa (Violan tomaatti-basilika)
tilliä

Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suoa ja mustapippuri. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada munakastaikina pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Sulata, valuta hyvin ja hienonna katkaravut. Valuta liemi myös tonnikaloista. Sekoita tuorejuuston joukkoon katkaravut, tonnikala ja hienonnettu tilli. Levitä täyte munakaspohjalle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.

Munakasrulla maistui erityisesti minulle ja äidille, vaikka rulla ei tuntia ehtinytkään jääkaapissa vetäytyä. Seuraavana päivänärulla tosin maistui vielä paremmalle, kun oli ehtinyt maustua jääkaapissa pidempään. Olen innostunut kokeilemaan uusia makuja ja katkaravut ovat yksi niistä ja kuuluvatkin nyt suosikkilistaani. Myös sienet maistuvat nykyään, joista en ennemmin pitänyt. Uudet maut ja kokeilut piristävät ruokavaliota, jota tarkkailen terveellisempiä tuotteita suositen. Satunnaisia suotuja nautintohetkiä unohtamatta.