Tottahan sitä nyt kakkua täytyy äitienpäväksi leipoa. Pohjan tein jo edellisenä päivänä valmiiksi ja täytteen ja kuorrutteen kakku sai yllensä äitienpäivänä.

Pakko laittaa kuvaa jo leipomastani pohjasta sen verran onnistuneen pohjan sain aikaiseksi. Ennen ei tekemäni kakkupohja ole ollut näin tasainen! Kyllä olin ylpeä itsestäni. Aiemmat kuoppaiset kakkupohjani kalpenevat tämän rinnalla.

Suklaakuorrutettu kakku

1548890.jpg

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl vaniliinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaota

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet munavaahdon joukkoon. Paista 190 asteessa noin 25 minuuttia.

Väliinsä kakku sai kuningatar -hilloa sekä ananasviipaleita. Tarkoitukseni oli täyttää kakku ananasviipaleilla sekä joko maitorahkalla tai maustamattomalla tuorejuustolla. Koska ananasviipaleita ei ollutkaan paljon lisäsin väliin vielä hieman hilloa. Aikomukseni oli tuoda kakkuun uutta säväystä rahkalla tai tuorejuustolla, mutta kakun täytettyäni ja koottuani huomasinkin unohtaneeni koko tuon säväyksen.

Kuorrutus valmistui tomusokerista, kaakaosta, vaniljasokerista, sulatetusta voista ja kahvista. En ollut aivan tarpeeksi nopea kuorrutteen levittämisessä, sillä kuorrute ehti jo hieman jähmettyä ennen kuin ehdin ripottelemaan nonparellit pinnalle. Vähäisen nonparellien määrän lisäksi kakku koristeltiin vielä ranskalaisilla pastilleilla, äidin herkkunamuilla tietenkin. Tällainen oli tulos.

1548913.jpg

Ei nyt sentään ehkä mikään loistosuoritus ulkonäöllisesti, mutta maku sitäkin parempi.