Viikonlopun herkutteluhetket aloitettiin perjantaina leipomallani sitruunatortulla ja herkuttelu vain jatkui lauantaina Brita-tortulla ja pitkästä aikaa myös suolaisella Tonnikala-juustopiirakalla.

Brita-torttu (ohje täällä)

Tonnikala-juustopiirakka
(ohje Leivontaherkkujen korteista mukaeltu

Ainekset:
n. 3 dl vehnäjauhoja
100g voita
2 rkl vettä

Täyte:
n. 2 tlk tonnikalaa (vedessä)
kirsikkatomaatteja
2 kananmunaa
2 dl maitoa
100g tuorejuustoa (Viola: yrtti/pippuri)
½ tl mustapippuria
hyppysellinen suolaa
(juustoraastetta)
 
Pohja: Säädä uuni 225 asteeseen. Kaada jauhot ja paloiteltu rasva astiaan tai yleiskoneeseen. Nypi jauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija noin 26 cm). Pistele pohja haarukalla. Tue taikinan reuna alumiinifoliokaistaleella, jotta taikina ei valu vuoan pohjalle paistamisen aikana. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista foliosuikale.
 
Täyte: Levitä tonnikala ja paloitellut kirsikkatomaatit pohjan päälle. Vatkaa munat, maito ja tuorejuusto. Lisää joukkoon (juustoraaste), mustapippuri ja suola. Levitä täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

Hyvin näyttivät niin Brita-torttu kuin tonnikala-juustopiirakkakin maistuvan ja oli mukava saada positiivista palautetta leivonnoistaan. Se kannustaa aina tarttumaan uudelleenkin vatkaimeen ja "pistämään kädet jauhojen sekaan".

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lauantaina sähkövatkain hoiti tehtäväänsä varmaan melkein kuumenemiseen saakka. Lisäkseni siskoni innostui valmistamaan meille juustokakkua. Intohimoisena juustokakkujen nautiskelijana odotin innolla milloin pääsen hänen tuotostaan maistamaan. Ja todellinen makuelämys se oli - juustokakkuja ei vain voi vastustaa. Ne maistuvat aina yhtä hyvälle. Arvelin jo ennen tätä maistaessani saavani jotain erityisen hyvää.

Kiitos sisko tästä ihanasta juustokakusta. Ehkä rohkenen sitä joskus itsekin kokeilemaan.