Viikonloppuna saimme siskot vierailulle, kun toinen siskoistani haki poikansa meiltä viikon kesäloman vietosta ja vastaavasti toi tyttärensä viikon kesäloman viettoon luoksemme. Tänään saimme vielä lisää kesäloma vieraita, kun toinen sisko toi myös poikansa ja tyttönsä muutamaksi päiväksi hoiviimme.

Siskon tullessa täytyi loihtia jälleen jotain tarjoiltavaa. Eilen nautimme Suklaamoussetorttua, josta unohdin kuvan napsaista. Ja sen verran hyvin meni kaupaksi ettei tortusta jäänyt jäljelle tarjoilun jälkeenkään yhtään kuvattavaa palasta. Laitan tähän kuitenkin ohjeen tuosta kääretortusta.

Suklaamoussetorttu

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte 
1 pss BlåBlandin suklaamousse aineksia + 1 dl maitoa sekä 1 rkl appelsiinin raastettua kuorta
ja puolukkahilloa

Säädä uuni 250 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe toisessa astiassa. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille (30x40 cm). Paista uunin keskiosassa n. 5 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille: Anna pohjan jäähtyä.

Valmista suklaamousse pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää mousseen appelsiinin raastettu kuori. Levitä kääretorttulevylle ensin puolukkahilloa ja lopuksi suklaamousse. Kääri torttu rullalle ja säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.

Tänään tarjottavaksi vieraille valmistui Leivontaherkut -kansiosta löytyneet nopeat kinuskimuffinit. Tai tässä kylläkin toffeemuffinit, sillä varastoistamme ei löytynyt kinuskikastiketta vaan toffeekastiketta.

Nopeat kinuski(toffee)muffinit

1246218159_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

125g voita tai margariinia
1 dl kinuskikastiketta (toffeekastiketta)
2 kananmunaa
n. 4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa

Pinnalle
kinuskikastiketta
Omassa versiossa kastikkeen loppuessa tuorejuustokuorrute (ks. ohje alla), jonka päällä mansikka.

Säädä uuni 200 asteeseen. Vatkaa rasva ja kinuskikastike (toffeekastike) kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseosta ja lisää maitoa vaahtoon vuorotellen koko ajan sekoittaen. Täytä noin 3/4 muffinipellin kolosta tai muffinivuoista taikinalla. Paista muffineja uunin keskiosassa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. Valuta kinuskikastiketta muffinien päälle.
Tai  levitä muffinien päälle tuorejuustokuorrutetta ja kruunaa muffinit mansikalla.

Tuorejuustokuorrute
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella.

Näillä eväillä nautimme viikonloppuna kahvihetkistä. Nyt katsotaan mitä ensi viikko siskojen lasten kanssa tuo tullessaan. Edellinen viikko oli jo ikimuistoinen söpöliinin kanssa. Jotenkin ei vain meinaa käsittää, että hänkin menee jo ekalle luokalle. Sillä hän on aina tädin oma pikkuinen hurmuripoika.