Tänään vietin tavallisuudesta poikkeavan päivän, viemällä siskojeni lapset elokuviin katsomaan Niko - Lentäjän poika -elokuvaa. On mukava viettää laatuaikaa heidän kanssaan ja tuovathan tällaiset päivät vaihtelua myös heidän rutiineihinsa. 

Aamulla ennen päivällä koittavaa elokuvareissua, leivoin ensin sitruunatortun lohdutukseksi kotiin jääville vanhemmilleni ja lasten vanhemmille. Hieman pettyneitä taisivat olla, kun eivät mukaan päässeet. Sitruunatortun ohje löytyy Yhteishyvän nettisivuilta nimellä: nopea sitruunatorttu. Tämän tortun tein kyllä kahta ohjetta yhdistellen. Täytteen torttuun valmistin nopean sitruunatortun ohjeen mukaan. Kun taas pohjan valmistin juhannuksen sitruunatortun ohjeen mukaan, joka myöskin löytyy Yhteishyvän nettisivuilta. Tällainen lohdutus piirakasta sitten tuli, kuva otettu kukkien kera.

2068036.jpg

Harmittelin, kun en huomannut elokuviin lähtiessäni mainita, että jääkaapissa olisi pari valkuaista piirakkaan marengin tekoa varten. Mutta kiireellä kun tuli matkaan lähdettyä unohtui tuo ja moni muukin asia mainitsematta. No toivottavasti piirakka kuitenkin maistui ja hieman lohduttikin. Itse maistoin piirakkaa kotiin tultuani ja totesin, että pohjaa tuli paistettua liian kauan. Muutoin piirakasta tuli hyvä, kun olisin vielä sen marengin muistanut. No seuraavalla kerralla täytyy tuo unohdus korjata.

Elokuvareissu neljän lapsen kanssa sujui hyvin ja kiltisti tottelivat ja käyttäytyivät. Toivottavasti lapset olivat reissusta yhtä innoissaan kuin minäkin. Kyllä tädin mieltä piristi, kun sai lapsien kanssa kokea uuden ja erilaisen elämyksen. Ja parasta on nähdä hymy heidän huulillaan ja huomata päivän olevan onnistunut. Nyt jo haikein mielin muistelen tuota ikimuistoista hetkeä.