Illalla bailatino tunnin jälkeen ryhdyin leipomaan siskon perheelle kahvin kanssa tarjoiltavaksi vielä porkkanakakkua. Aikaisemmin en ollut tätä itse tehnytkään, vaan olin saanut nauttia tätä vierailulle tulleen siskoni valmistamana. Tykästyin tämän piirakkaan pehmeään ja täyteläiseen makuun - vie kielen mennessään. Nyt siis ensimmäisen kerran tätä leivoin ja arvostelijana jo tämän piirakan hallitsija.

Porkkanakakku

   
Ohje saatu siskoltani.

4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl öljyä
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria (vaniljasokeria)
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
500g porkkanaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja öljy. Lopuksi porkkanaraaste. Paista 175 asteessa 10-20 minuuttia.

Kuorrutus:
50g voita (margariinia)
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200g sulatejuustoa
50g pähkinärouhetta (pähkinä+mantelirouhetta)

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa sulatettu voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja sulatejuusto. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle pähkinärouhe.