Keksi varastomme (veljeni valmistujaisten jäljiltä) ei ole ottanut huvetakseen, joten päätin eilen leipoa keksipohjaisen piirakan/tortun. Ongelmaksi vain muodostui täytteen valmistus. Jääkaapista kun ei löytynyt tuorejuustoa, kermaa, rahkaa tai muuta vastaavaa, joka olisi piirakkaan soveltunut. Ei sitten auttanut kuin pistää mietintä myssy päähän ja suunnitella täyte itse. Aikani selailin leivontakirjoja, joista ehkä löytäisin ohjeen täytteelle, joka ei tarvitsisi mitään erityisiä aineksia. Löysin ohjeen, johon oli laitettu jogurttia ja siitä se ajatus sitten lähti.

Pohjan valmistin unelmapikkuleivistä (n. 20-30kpl) sekä sulatetusta margariinista (150g). Täyte valmistui siis kaapista löytyneestä metsämarja jogurtista, johon sekoitin kuohkean marenkivaahdon (3 dl metsämarja jogurttia ja 2 valkuaista vaahdotettuna, joihin lisäsin vatkaamisen jälkeen vähitellen n. 3/4 dl tomusokeria). Päälle koristeeksi punaherukoita. Piirakan valmistin irtopohja vuokaan ja laitoin sen vetäytymään pakastimeen kelmulla peitettynä.   

1965768.jpg

Hyvältä piirakka maistui, mutta ei ollut mikään vuosisadan idea. Marengin vuoksi täytteestä valui nestettä, eikä piirakkaa voinut pitää kauaa huoneenlämmössä kostumisen vuoksi. Mietin myös piirakan nopeaa paistamista uunissa 250 asteessa, kunnes täyte olisi hieman jämähtänyt, mutta en uskaltanut tuota variaatiota testata täytteessä olleen jogurtin takia. Paistaminen olisi ehkä estänyt kosteuden. Mutta epävarma kun olin en tullut tuota kokeilleeksi. No ehkäpä sitä voisi kokeilla seuraavalla kerralla ellei joku teistä lukijoista ehdi ensin. Olisi mukava tietää, millainen piirakasta tuolloin tulisi.